Yayınevimiz TRT Erzurum Radyosunda

Yayınevimiz TRT Erzurum Radyosunda

Atatürk Üniversitesi Yayınevi Koordinatörü Doç.Dr. Bünyamin Aydemir, TRT Erzurum Radyosuna özel açıklamalarda bulunarak, yayınevinin çalışmalarını anlattı.

Yayınevinin Türkiye’nin en köklü yayınevlerinden biri olduğunu söyleyen Aydemir, kendisine yöneltilen sorular paralelinde şu açıklamalarda bulundu;

“Şimdiye değin Türkçe ve çok çeşitli yabancı dillerde olmak üzere bin üç yüz civarında kitap yayımladık. Hem bilimsel hem akademik hem de şehrin kimliğine hizmet eden niteliği yüksek eserler bunlar. Bu arada özellikle son yıllarda dijital mecralardaki kitap yayımları hızlandı. E-kitap olarak adlandırılan bu kitapların okuyucuya ulaşması oldukça kolay ve rahat olmakla birlikte maddi açıdan da çeşitli imkanlar sunuyor. Biz de Yayınevi olarak son birkaç yıldır bu alanda yayınlar yapmaya başladı. Özellikle son günlerde bu mecrada daha fazla varlık göstermek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Çağa ayak uyduran ve çağın gerektirdiği imkan ve fırsatlardan yararlanmak önemli hedeflerimizdendir”.

YENİ NESİL ÜNİVERSİTE KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Doç.Dr. Aydemir, yaptıkları çalışmaları Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite projesi kapsamında gerçekleştirdiklerini de belirterek, yayınevi olarak çıkardıkları kitapların okuyucuya daha rahat ulaşması için şehir içindeki kitapçılar ile internetteki kitap satış sitelerinde satışa sunulmaya başlandığı da sözlerine ekledi.

social position