Erzurum Külliyatı Komisyonu Toplandı

Erzurum Külliyatı Komisyonu Toplandı

Atatürk Üniversitesi Yayınevi Koordinatörlüğü öncülüğünde kurulan “Erzurum Külliyatı Komisyonu”, üyelerin iştirakiyle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Erzurum’un kültürel –tarihi kimliğine hizmet etmeyi, şehir kimliğini koruyup gelecek kuşaklara aktarımında çalışmalar yapmayı amaçlayan Komisyon, şehir belleğinin tazelenmesi ve beslenmesi ile ilgili yayınlar yapılması yönünde tavsiye kararları aldı.

Erzurum’un tarih, kültür, sanat, edebiyat, felsefe ve diğer ilim alanlarıyla ilgili gerek daha önce basılan ama yeniden dolaşıma çıkarılmasında yarar görülen kitapların gerekse yeniden kaleme alınacak olan kitapların bir an önce okuyucuyla buluşması gerektiğini belirten Komisyon üyeleri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı’ya da bu türden bir oluşuma zemin hazırladığı için teşekkürlerini ilettiler.

Erzurum Külliyatı Komisyonu, Atatürk Üniversitesi Yayınevi Koordinatörü Doç.Dr. Bünyamin Aydemir başkanlığında Prof.Dr. Haci Ömer Özden, Erdal Güzel, Naci Elmalı, Hanifi İspirli, Alparslan Kotan, Muzeffer Taşyürek, Nurullah Nehir, Selim Yapıcı ve Kağan Gündoğdu isimlerinden oluşuyor.

social position